Напевно, кожен чоловік повинен вміти точити ножі. Це такий же обов’язковий навик, як вбивання цвяха і перенесення коханої жінки на руках, незалежно від її маси і довжини маршруту.
Представлений нижче ролик від Боба Крамера (засновник компанії з виробництва дуже крутих кованих ножів) демонструє техніку правильного заточування ножа.
Якщо викласти суть ролика в кількох словах, то для правильного заточування необхідно тримати ніж під кутом 12-15 градусів до точильного каменя. Ідеальним предметом для звірки кута може виступати коробка сірників. А для того, щоб ніж був ще гостріше, необхідно прикладати до ножа достатнє зусилля, притискаючи його до точильного бруска. Зусилля повинне становити 2-3 кілограми і перевірити його можна за допомогою звичайних харчових ваг.
Схожі статті:
Очень полезный ролик. Раньше нож поточил, 2-3 дня и он тупой. Хотя режу не так уж много. А ролик посмотрел, буду знать как правильно заточить нож
Очень полезный ролик. Надо будет попробывать наточить нож именно так. Надо будет рассказать друзьям, как правильно точить нож.